Betyg och prövning

Här hittar du all tänkbar information kring nya betyg, gamla betyg och kommande prövningar.

Beställa betyg

För dig som har gått ut en kommunal skola (grund- eller gymnasieskola) finns det möjlighet att få ut betygskopior. Du kan beställa nya genom vår e-tjänst. Obs! Du behöver en e-legitimation för att kunna använda e-tjänsten.

Här hittar du betygskopior för gymnasieskolor i Norrköpings kommun.

Prövning

Om du inte är elev i gymnasieskolan så gör du din anmälan här.

Om du fått F i en kurs, har du möjlighet att pröva kursen vid ett senare tillfälle. Det kan kännas tryggt att veta. Samtidigt behöver du vara medveten om att det krävs mycket av dig vid en prövning. Du ska på mycket kort tid, kanske en vecka eller tre, visa att du når alla mål i en kurs som vanligtvis löper över ett helt år.

Det kan vara så att du måste göra ett antal prov, något muntligt anförande samt läsa skönlitteratur. Detta gör du parallellt med dina ordinarie studier. Se därför aldrig prövning som en genväg. Det finns två prövningstillfällen per läsår, ett per termin.

Läs mer om prövning på Skolverkets hemsida.

Val av prövningstillfälle

Anmälan till prövningstillfälle 1 stänger 13 oktober

Registrering inför prövningstillfälle 1 sker torsdagen den 26 oktober mellan klockan 14.00 och 15.00. Du måste närvara på registreringen för att få genomföra prövningen.

Prövningarna påbörjas 9 november. Mer information om prövningstillfället får du av prövande lärare i samband med registreringen.

Anmälan till prövningstillfälle 2 stänger 26 januari

Registrering inför prövningstillfälle 2 sker torsdagen den 8 februari mellan klockan 14.00 och 15.00. Du måste närvara på registreringen för att få genomföra prövningen.

Prövningarna påbörjas 29 februari. Mer information om prövningstillfället får du av prövande lärare i samband med registreringen.

Anmälan till prövningstillfälle 3 stänger 28 mars

Registrering inför prövningstillfälle 3 sker torsdagen den 25 april mellan klockan 14.00 och 15.00. Du måste närvara på registreringen för att få genomföra prövningen.

Prövningarna påbörjas 2 maj. Mer information om prövningstillfället får du av prövande lärare i samband med registreringen.