Eber startar podd om psykisk ohälsa

I samarbete med stiftelsen Tim Bergling Foundation och Ångestpodden har Ebersteinska gymnasiet fått möjlighet att starta en podd om psykisk ohälsa i syfte att få fler unga att våga prata om ämnet.

Psykisk ohälsa finns överallt i samhället och kan vara ett laddat ämne som många unga går och bär på men inte pratar om. Syftet med podden som Ebersteinska nu drar igång är att avdramatisera och bidra till att fler vågar pratar om psykisk ohälsa.

Genom podden lyfter vi in elevhälsan i klassrummet och det blir ett verktyg för att arbeta med psykisk ohälsa. Eleverna får möjlighet att lyssna, utan att behöva uttrycka eller lägga någon värdering vad som är rätt eller fel. Det hoppas vi på sikt kan leda till att fler vågar lyfta ämnen som man annars kanske inte vågar prata om, säger Niklas Tiborsson, lärare.

Podden är ett samarbete med Tim Bergling Foundation och Ångestpodden. En grupp av elever kommer hålla i planeringen och bestämma vad man ska prata om i varje avsnitt. Eleverna ansvarar också för manus och redigering. Genom Tim Bergling Foundation får skolan tillgång till podcastutrustning och en digital utbildning av Ångestpodden.

Startskottet för arbetet med podden är den 16 maj. Då har skolan en dag om psykisk ohälsa och då får besök av Ångestpodden och Tim Bergling Foundation. Men redan nu är det första avsnittet publicerat! Ta gärna del av det här:

Eber For A Better Day podcast