Två elever samarbetar framför en dator

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av hur företag fungerar och vill lära dig hur man startar och driver företag? Vill du lära dig mer om entreprenörskap? Då är Ekonomiprogrammet valet för dig.

Ekonomiprogrammet – en grund för framtiden

På Ekonomiprogrammet får du grunderna i företagande och entreprenörskap, du lär dig olika ekonomiska förhållanden i samhället, lokalt och globalt. Du får dessutom testa på att starta upp ett UF-företag och ta fram en affärsidé.

Du lär dig vilka lagar och regler ett företag måste ha kunskap om och ta hänsyn till. Dina kunskaper fördjupas inom ekonomi i samhället, handel mellan länder, företagens roll och ansvar för hur samhällets resurser använd på bästa sätt för en hållbar utveckling.

Du läser kurser som företagsekonomi, juridik, redovisning, bokföring, kalkylering, marknadsföring, internationell handel, ledarskap och organisation. Under utbildningen besöker du olika företag för att se och förstå hur företagsekonomins teorier används i verkligheten. I årskurs tre får du användning av allt du lärt dig då du tillsammans med några klasskamrater under ett år driver företag på riktigt, ett UF-företag.

En examen som gör dig extra förberedd för vidare studier och arbete. Ekonomiutbildningen ger dig en bra grund för högskolestudier och kan leda till jobb som ekonom, marknadsförare, revisor, controller, säljare, inköpare och egenföretagare. Vi är även certifierade att utbilda samt examinera dig som diplomerad Gymnasieekonom.

Maria Gabro, rektor

073-853 15 67

Jenny Pålsson, arbetslagsledare EK

jenny.palsson@norrkoping.se

Hör elever och lärare berätta om utbildningen