Varför Ebersteinska gymnasiet?

Eber har utbildningar som ger dig en bra grund inför framtiden. Här finns både högskoleförberedande utbildningar och yrkesprogram. Välkommen att trivas på¨ Eber du också!

Vi på Ebersteinska gymnasiet erbjuder sex nationella program:

 • Ekonomiprogrammet
 • Försäljning- och serviceprogrammet
 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Teknikprogrammet
 • Vård- och omsorgsprogrammet

På skolan erbjuds också Introduktionsprogram för dig som saknar gymnasiebehörighet.

Läs mer om våra program under Utbildningar.

Det här får du på Eber

När du går in genom huvudentrén på Eber möts du av öppna och ljusa lokaler. Kanske känner du lukten av nybryggt kaffe och nygräddade bullar från vårt skolcafé som ligger på entréplan. Runtom på skolan finns många studieplatser och studierum där du som elev kan sitta och studera. Skolans lokaler är renoverade med moderna salar och utrymmen.

Stämningen på skolan är vänlig, trygg och med bra gemenskap. Här hälsar alla på varandra och vi tar hand om varandra.

Visste du förresten att Eber är Norrköpings äldsta gymnasieskola?

Vi på Eber kan erbjuda dig som elev ett val mellan sex nationella program:

 • Ekonomi
 • Försäljning- och service
 • Naturvetenskap
 • Samhällsvetenskap
 • Teknik
 • Vård- och omsorg

Skolan passar både dig som vill studera vidare efter gymnasiet och dig som skulle vilja börja arbeta efter avslutade gymnasiestudier.

Utöver det är vi även ett idrottsgymnasium vilket innebär att du kan kombinera dina studier med ditt idrottsintresse.

För mer information se fliken ”Möjlighet att kombinera din utbildning med idrott”. Vi erbjuder även Introduktionsprogrammet för elever som inte har grundläggande behörighet för gymnasiet.

Vi som lärare på Eber är alltid engagerade för att du som elev ska växa och lyckas. Vi är här för att stötta dig, besvara dina frågor och funderingar eftersom vi anser att den öppenheten är nyckeln till framgång.

Vår skola har en blandning av lärare med olika inriktningar och kompentenser spridda över våra program. Vi är stolta över att inte enbart erbjuda bredden av kompetens utan även att våra lärare är behöriga och kvalificerade pedagoger. Utöver att undervisa bidrar vi till att sprida trygghet i skolan, glädje och skratt i korridorerna och att se till att vi alla samarbetar som ett lag mot vårt gemensamma mål, att eleverna ska lyckas.

Hos oss har du möjlighet att påverka din utbildning med en av våra profiler.

Vill du satsa på din sport? Då är idrottsprofilen något för dig! På alla våra nationella program erbjuder vi idrottsprofilen. Du kan välja mellan nationell idrottsutbildning (NIU) eller lokal idrottsutbildning (LIU) som en del av din studieplan.

Är du intresserad av en elitsatsning i Basket? Detta är möjligt för dig som ska läsa på Ekonomiprogrammet eller Teknikprogrammet och har höga mål i ditt basketspelande. Mer information om antagningsprocessen kan du läsa nedan under ”idrott”.

Har du ett intresse för e-sport och vill utveckla dig och tävla? Det unika med Ebersteinska är att vi kan erbjuda dig en e-sportsutbildning (LIU) i skolans lokaler oavsett vilket nationellt program du väljer att läsa hos oss.

Tycker du om att programmera och har ett intresse för spel? Vår spelutvecklingsprofil inom Teknikprogrammet är skapad för dig. Här kommer du lära dig om spelutveckling med användning av Unity-motorn.

Mer information om de profiler som du tycker är intressanta hittar du nedan.

Idrott

E-sport

Spelutveckling

På Eber finns flera aktiva elevföreningar med olika syften där alla är välkomna och man kan lära känna elever från andra program.

 • Finis: En 167 år gammal elevförening som arbetar med att stärka gemenskapen på Ebersteinska med hjälp av olika sorters aktiviteter. Ett exempel är den kända frackveckan.
 • Norrköping e-sport: Föreningen är grundad för att främja e-sporten i Norrköpings kommun och arrangerar bland annat Stadium Sports Camp läger varje år på skolan.
 • Ada: En förening som är döpt efter Ada Lovelace och syftar till att lyfta fram kvinnorna i teknikens värld och skapa en extra gemenskap för tjejerna på teknikprogrammet.
 • Schackföreningen: Syftet med föreningen är att stärka det redan starka schack intresset på Ebersteinska gymnasiet genom att erbjuda träningar och tävlingar vid sidan av elevernas studier.

Skolan ligger vid Linköpingsvägen, ett stenkast från centrum. Spårvagnen stannar strax utanför skolan. Närområdet med exempelvis Strömmen nyttjas ofta i undervisningen.

Drop In på Eber

Välkommen att besöka oss på Drop In! Då har du möjlighet att ställa dina frågor om utbildningar, prata med elever och lärare och se skolans lokaler.

Datum och tider för Drop In

Torsdag 25 april kl. 17.00-18.30 på Linköpingsvägen 6.

Om gymnasievalet – så ansöker du

Mellan den 15 januari och den 15 februari är ansökningswebben öppen, det är under denna period du gör ditt gymnasieval.

Din ansökan gör du via gymnasiestudera.se. Där kan du också få mer information om viktiga datum, antagning, studieekonomi, studier efter gymnasiet och mycket mer.

Möt våra elever

Är du nyfiken på vad våra elever säger om skolan? Här kan du se filmer där våra elever berättar om skolan.

Vill du ha mer information från oss?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig